FRI FRAGT VED KØB OVER KR. 500,-
HURTIG LEVERING
UNIKT SORTIMENT
KUNDESERVICE +45 66 22 24 12

Påskeæg

39 varer

Faldende orden
pr. side

Påskeæg til pynt

Ægget har i mange hundrede år spillet en central rolle i påsken, og i særdeleshed velsignelsen af maden ved denne højtid. Farvede og dekorerede hønseæg, kan spores helt tilbage til Middelalderen. I bondesamfundet ansås hønseægget som lidt af en delikatesse og børn gik her rundt fra hus-til-hus og sang for æg.
Først omkring år 1917 blev det første chokoladepåskeæg introduceret i Danmark af Galle og Jessens.

Her på shoppen finder du ikke påskeæg af chokolade, men derimod de farvestrålende, som du kan bruge som pynt i boligen, Dertil har vi både påskeæg i pap og metal, som du selv kan fylde med chokolade eller slik, og forærer til en du har kær.

Påskeæg med symbolik

Siden den tidligste kristendom, har ægget fungeret som symbol på opstandelsen. Jesus opstandelse, som netop, er en stor del af påsken, og som fandt sted påskedag. Overført ser man æggeskallen som graven, der fremstår død og livløs, for derefter at rumme liv, der bryder ud af sin skal, eller i tilfældet med Jesus, der brød ud af sin grav påskemorgen.
I Danmark var traditionen tidligere, at man bar en kurv med æg med til gudstjeneste i kirken påskesøndag, for at præsten skulle velsigne disse. Det udviklede sig til at man begyndte at dekorere disse, i en stræben efter at bærer den smukkeste påskekurv med til kirke.

Påskeæggets lege

Traditionelt set, har ”påskeægget” haft mange forskellige betydninger og formål. Selvom ægget var en finere spise, som for nogen kun blev indtaget ved sjældne lejligheder, så blev de også brugt til at lege med i påsken. Her fandtes mange forskellige lege, hvor man enten vandt eller ødelagde modstanderens æg.
I dag puster man æg, for derefter kun at stå tilbage med skallen, som kan dekoreres smukt, men får i tiden malede man ikke kun æg. Man kogte dem, fordi at skallen er så let farvemodtagelig, kan man ved brug af naturmaterialer så den til at skifte farve til eksempelvis rød, gul, brun eller grøn. Den oftest benyttede farve var rød, da æggene derved symboliserede Jesu blod, da han blev naglet til korset. For at gøre æggene mønstret, lagde man voks på, inden man kogte dem eller man ridsede et mønster ind i skallen efterfølgende.

Køb påskeæg

Hvilken symbolik eller betydning ligger du i påskeægget? Påskeæg skal der til, så om du ynder at dekorere dem selv eller købe færdigudsmykkede æg, er en smagssag. Pynt op sammen med påskekyllinger, påskelam eller påskeharer.
Vi fører mange forskellige typer af påskeæg, så med stor sandsynlighed vil du kunne finde, dem der passer perfekt ind i dit hjem.