FRI FRAGT VED KØB OVER KR. 500,-
HURTIG LEVERING
UNIKT SORTIMENT
KUNDESERVICE +45 66 22 24 12

Påskelam

34 varer

Faldende orden
pr. side

Påskelam

Får får får – når nej, de får jo lam. Lam er søde og nuttede og melder ofte deres ankomst lige omkring påsketid. I den kristne tro anses lammet endda, som et symbol på Jesus Kristus. Fleres steder i Biblen omtales Jesus endda, som ”Guds Lam”.

I Danmark, når forårets fødte lam sjældent at blive store nok til at havne på påskefrokostbordet, derimod kan vi i stalde og på marker opleve dem, springe omkring i Påsken. Hos Juleeventyr.dk, finder du både nuttede får og lam, som nemt kan inddrages som en del af boligindretningen.


Lam symbol for påsken

Ikke nok med at lammet er forårsmad, så symboliserer det samtidig påskens budskab, hvor ofringen af Jesus, som fandt sted, som var han et uskyldigt lam.
Lammet fremgår både som symbol i jødedommen, og i den katolske og kristne kirke. Derfor er lammet og i bred forståelse både et forårstegn, men også et dyr, der er stor respekt og helligdom omkring netop dette dyr. At lammet oftest ser dagens lys, i foråret, hvilket også er sæson for påsken, er jo grundlæggende set, nok også en årsag til at disse kædes sammen.

På påskefrokostmenuen

Til den traditionsrige danske påskefrokost, serveres der ofte sild, æg og snaps. Men for mange, er lammet også en fast del af menuen. På den måde tager menuen også sit udgangspunkt, i det kristne aspekt. Danske lam, når jo ikke at blive store nok til slagtning inden påske, så oftest er det udenlandsk eller frosne lam, der havner på de danske middagsborde.
Dyrebørn er altid nuttede, men for mange, er lammet særligt højt rangeret på skalaen over søde dyr. Lammet vidner om forårets kommen, og er derfor både en hyldest af Påsken og Jesus, men bestemt også af vinterens afslutning.

Pynt op med påskelam

Udsmyk med den skønneste påskepynt i vindueskarme med kommoder hængende fra troldegrene eller hvad din fantasi rækker til. Glem ikke de små søde lam, som både kan være bløde, små uldtotter, men også udformet i keramik, og smukt bemalet i alle forårets smukke farvenuancer. Bland alle forårets dyrebørn i smuk harmoni; ællinger, kyllinger, kaniner, harer og lam.
Alle disse får unger om foråret, så tager du en påskevandring i naturen, så er du måske heldig at støde på nogle af disse skønne dyreunger, i smuk pagt med naturens forårslandskab, hvor det pibler op af jorden med perlehyacinter, påskeliljer, vintergækker og megen anden skønhed, som denne årstid har at byde på.