Menu Luk

Græskar og svampe

De store orange græskar, er i høj grad blevet noget, vi i Danmark forbinder med den amerikanske Halloween tradition. Men græskar er selvfølgelig meget mere end det.
Ligesom efteråret er højtid for de skønne og man sorter af græskar, så oplever svampene også deres storhedstid, hvor de popper op, alverdens steder; i skovbunden, græsplænerne i parcelhuskvarteret og op af mange træer.

Svampejagten er for mange nu sat ind, men man bør have en vis viden om svampe og, hvordan man spotter de forskellige arter, så man ikke ender ud med at spise de forkerte. Flere svampe som du kan finde i den danske natur, er nemlig giftige og kan potentielt tage livet af dig.
Uhh, det var lidt makabert, men heldigvis, så finder du kun smukke og dekorative svampe her hos Juleeventyr.com.

Græskar med format

Mange danske køkkenhaver bugner om efteråret af skønne og farverige græskar, som kommer nærmest i et utal af sorter og størrelser. Faktisk kan visse græskarsorter blive helt sindssygt store, og verden over dystes der hvert år i discipliner, hvor det gælder om at have dyrket de største græskar. Verdensrekordindehaveren er en belgisk mand, der med et græskar på næsten 1.2 ton, kan blive svær at toppe.

Græskarret er en bred slægt af planter som oprindeligt stammer fra de tropiske og subtropiske dele af Amerika. Selve planten er forholdsvis nem at genkende, da den er enten krybende eller klatrende, og får store gule blomster. Græskarret er reelt set et bær som planten sætter, og som derved også kan betegnes som verdens største bær.

Selvom mange græskar sorter er spiselige, så findes der også mange typer, du ikke bør spise. De græskar du finder her på shoppen, er ikke af den spiselige art, men til gengæld, er de af den art du kan pakke væk, og genbruge år efter år, når du ønsker at hylde efteråret eller fejrer Halloween.

Svampe sæson

I Danmark findes, mange forskellige svampearter, og den nok mest kendte, berygtede og let genkendelige, er den røde fluesvamp. Selvom de fleste nok ved at denne er giftig, så er den også rigtig flot og emmer af efterår. Derfor skal denne selvfølgelig være en del af vores efterårssortiment.
Du kan finde den røde paddehat med hvide prikker i forskellige udformninger, til forskellige formål, både som lysestage eller blomsterpind.
Skab dit eget lille efterårsunivers, hvor du sammensætter din helt egen lille oase af efterårets smukkeste natur med dyr, svampe, træmaterialer og planter.