Menu Luk

Andet Halloween pynt

Halloween kan blive noget af et udstyrsstykke, men en god til en god Halloween fejring kan du også sagtens nøjes med noget i en lidt mindre skala.
Højtiden, er præcis, hvad du gør den til. Så har du lyst til at gå Full-blown haunted house til Halloween, eller nøjes du med at sende børnene ud og ´Slik eller Ballade´ den. Måske din familie lander lige et sted midt imellem på Halloween-skalaen.
Mangler du det mest basale pynt eller en spand, som ungerne kan indsamle slik i, så er det i denne kategori du skal lede.

Guirlander og creperuller

Skal huset virkelig pyntes og gerne se ud af noget til halloween, uden at det koster det store. Overvej at benytte guirlander og crepepapir, til ophæng både inde og ude. Hænger du det på tværs af et rum, vi det nærmest være uundgåeligt at få øje på.
Farvepaletten er selvfølgelig orange og sort, så du kan nemt indikere ”Halloween” med meget få midler. Med skelet, græskar eller anden uhyggelig pyntet eller udskåret guirlande, kan du sætte lidt ekstra uhygge på din udsmykning.

Uhyggelige huse til Halloween

Om du søger uhyggelige huse, eller blot pynt til at transformere dit eget hjem til en grufuld og rædselsvækkende oplevelse, så bør du tage et kig i denne kategori.
Søger du overnaturlige væsner, så finder du dem her i lidt andre udformninger end kun i form af pyntegenstande.

Slik eller ballade | Trick or Treat

Traditionen `slik eller ballade´ som er den danske pendant til den amerikanske ´Trick or Treat´, er måske den del af Halloween, børn ser mest frem til. Her gør børn fra dør til dør iklædt kostumer, og truer med ballade, hvis ikke husets beboere giver dem slik. Af høflighed besøger man kun huse, der enten har et oplyst græskarhoved stående fremme, eller i anden grad har Halloweendekoreret deres hjem.
Skikken stammer helt tilbage fra før det 16 århundredes Irland og Skotland. Her gik folk iklædt kostumer fra hus til hus og fremsagde vers for husets beboere i bytte for mad. Hvis de besøgende ikke var velkomne fremsagde de forudsigelser om personlig ulykke.
Trick or Treat som udbredt tradition blev dog første gang praktiseret i USA i år 1920.

Halloween udstyr

Skal dine børn vandre byen eller blot nabokvarteret tyndt og true med at praktisere narrestreger, så husk at give dem noget med de kan opbevare al den slik, sådan en tur indbringer. En spand med udformning som et græskarhoved, er her den oplagte løsning. Et sådant udstyrsstykke ligger sig også tæt op af den keltiske ´Shamain´ tradition, som Halloween menes at udspringe fra. Her gik man rundt med lygter lavet af roe, for at sørge for at alle de onde ånder, som var opstået fra de døde på denne dag, d. 31. oktober, holdte sig på afstand af de levende.