Menu Luk

Hekse

Til enhver Halloween eller Allehelgens aften hører selvfølgelig heksen. Heksen er både kendt som en uhyggelig, men også lidt grinagtige skikkelse kendt fra film og tegnefilm. Kendt for den spids hatten og en næse, der matcher hattens vinkel, en kost ved hånden og i følgeskab af en sort kat.
Heksen er til Halloween, oftest anset som personifikationen af det alt onde. Om hun bor ofte i et hjemsøgt hus. Denne noget klichépræget og stereotype opfattelse af heksen, som karakter, hylder vi gerne her hos Juleeventyr.com

Heksejagt

I Danmark forbinder vi i høj grad heksen, som skikkelse, til Sankthansaften, hvor vi sender hende afsted til Bloksbjerg.
Men betegnelsen for heksen, er grundlæggende set blot en person, der udøver trolddom/hekseri. Ifølge kristendommen og den katolske kirke, så er det kun Gud, der har magt til at udfører handlinger, som man ellers kunne opleve som værende magiske. Man mente, at djævlen lod som at han havde de samme kræfter, ved at udfører hekseri af blændværk og illusioner, i håbet om at opnå kontrollen over menneskene, ved at bedrage og friste dem bort fra Gud.
Heksejagt var forfølgelsen af både mænd, kvinder og børn, som man mente praktiserede heksekunst. Forfølgelsen af heksene fandt sted i Vest og Centraleuropa allerede fra omkring år 1450 og frem. Antallet af hekse, der blev henrettet som følge af deres ugerninger, er uvist, men menes at være et sted mellem 10.000 til 100.000.

Hekse Figurer

Hos Juleeventyr.com finder du hekse både store som små. Hekse som vi kender dem, men også Halloween fortolkninger, hvor græskar m.v. Minder om heksen iført den karakteristiske høje og spidse hat. De der kan pynte i vindueskarmen, men også store hekse som kan byde de besøgende børn velkommen ved eksempelvis hoveddøren, og byde på både uhyggeligt lys og lyd.
Lemax imponerer endnu en gang med deres hekse fra serien Spooky Town. Figurerne er fremstillet i hånden og smukt og detaljeret dekoreret med stor finesse. Lemax har selvfølgelig også givet deres bud på heksens hus, og dette er formidabel. Samlere MÅ bare øje disse betagende objekter af heksen.
Du finder selvfølgelig mange flere ekstravagante samlerobjekter fra Lemax’ Spooky Town hos Juleeventyr.com.
Alle hekse, du finder her på shoppen, er enten fremstillet i resin eller keramik, hvilket gør du kan have glæde af dem i mange mange år, såfremt du passer godt på dem.

Hvad brygger heksen på?

Har du nogensinde spekuleret på, hvad heksen brygger på. Måske en lækker børne-ragout eller øjenæble-suppe? Én ting er sikkert, heksen har tid til simrer retter, og slow-cooked fornøjelser.
Hos Juleeventyr.com brygger vi også altid på at kunne tilbyde vores kunder alle de artikler de måtte søge til en særlig uhyggelig Halloween eller Allehelgensaften.
Mangler du lige et græskar til at fuldende udsmykningen, så har vi selvfølge også en hel kategori dedikeret til denne.