Menu Luk

Udklædningstilbehør

Mangler dit Halloween kostume lige prikken over i’et? Eller måske, er du bare ikke fan, af et helt kostume, men du finder måske en enkelt hat eller maske, som udklædning nok til dig?
Når nu du alligevel skal klikke græskar, skeletter og mange andre uhyggelige sager hjem til Halloween-festivitassen, så går lidt i barndom og køb lidt udklædningstilbehør med til de voksne – huske det! Halloween er ikke kun for børn.
Find både masker, ansigtsmaling, kropsdele og drabelige knivværtøjer til din uhyggelige fest.

Historien bag Halloween-udklædningen

Halloween og udklædning, er uløseligt forbundet, men om det kun er forbeholdt børn, er nok mest op til hvert enkelt individ at vurdere. Mange danskere anser Halloween som værende en amerikansk tradition, og tænker måske at det hele er lidt påtaget og i særdeleshed behovet for udklædning.
Men den skumle tradition om at klæde dig ud, som en afdød, er faktisk overhovedet ikke et påfund fra den amerikanske Halloween-kultur, men stammer derimod fra hedenske kætter, som både fejrede og frygtede dagen de kaldte for ´Samhain´- og som måtte regnes for deres nytår. I omkring 800-900 f.Kr. bød denne årets sidste dag, 31. oktober, på både rædsel, men også fejring af året, der var gået og det nye foranstående år.

På denne dag var det et gammelt keltisk ritual, at man klædte sig ud som døde, for at narrer de onde ånder til at tro, at man ligesom dem var steget op fra de dødes grave, for at vandrer til himmeriget. Udklædningen mente man gjorde at ånderne, lod menneskene være i fred.
Derudover satte man ild i roer, og brugte dem som lygter, for på den måde at holde ånderne på sikker afstand. Man satte mad frem på de dødes graver, af frygt for, at de ellers ville søge efter det andetsteds.

Kendte uhyrer med format

Bag masken, er gemmer sig en person, og selvom det ikke altid er lige nemt at gætte sig til, netop hvem, så overlader enhver god maske ikke en i tvivl om, hvem denne forestiller. De bedste og nok mest portrætterede maskeskikkelser til Halloween bygger enten på myter, klassiske fortællinger eller virkelige personer.
Her på shoppen har vi et udvalg af masker, som måske er ét af dine favoritter blandt uhyrlige skikkelser. Vi tilbyder dig her, nogle af de mest legendariske personificerede symboler på ondskab.

• Frankenstein
• Skelet
• Djævel
• Heks

Find disse og andre monster masker, som straks bringe din indre uhyrer frem, så snart du ifører dig dem. Hav evt. maskerne liggende som en del af bordpynten, og lad gæsterne skifte maske i løbet af aften, og antage en ny vederstyggelig personlighed.

Knivredskaber og kropsdele

Afhugget lemmer og knivredskaber, der kan forsage dem – lyder det ikke som en sand fest. Måske alle andre dage på året, men til Halloween, er alt det makabre tilladt og endda måske forventeligt. Hav disse ting klar som tilbehør til at fuldende din udklædning, eller bare som rekvisitter til en den gode fest eller practcial jokes.
Du kan også bruge kropsdele og horrible redskaber til, at fuldende den perfekte Halloween-udsmykning