Menu Luk

Påskekyllinger

Symbol for påsken, står den gule kylling klart. I både kristen og hedensk tradition, er kyllingen symbol på nyt liv og vækst. I det traditionelle landbrug, satte man både æg- og kyllingeproduktion på pause om vinteren, derved blev kyllingen også tæt sammenkædet som et egentligt forårstegn.

I denne kategori finder du påskekyllinger i flere forskellige designs, størrelser og materialer. Vi har dog også samlet en række andre påskefjerkræ, som emmer af forår og påske. Glade farver og nuttede små figurer med næb og vinger, kan du nemt falde over her på Juleeventyr.com.

Påskekyllinger, der pynter

Glæd dine gæster, og bliv samtidig mindet om at det er påske, forår og masser af nyt liv omkring os. Man kan næsten ikke blive andet end glad, når man ser de små kyllinger, der pipper rundt blandt de voksne høns. De er både små og dunet, og lidt støjende. Du er måske ikke så heldig at du selv har kyllinger i din baghave, men så overvej blot at pynte op med nogle ikke organiske af slagsen. Hos Juleeventyr.com, finder du mange forskellige typer af kyllinger, høns og andre fuglebørn. Alle i skarpe og levende farver, som er til at få øje på i boligindretningen.

Påskens sande glæder

Selvom Påsken, som højtid kommer sig af en noget grufuld bibelsk historie, så er det i sidste ende noget vi fejrer og hylder. Med den rette pynt, vil din gæster slet ikke være i tvivl om, at der er tale om en glædelig højtid. Traditionen tro skal der afholdes påskefrokoster, og her er æg en obligatorisk del af menuen. Igen er vi glade for at hønen, har villet lægge alle sig fine æg til os.

Påskekyllingens betydning

I bondesamfundet, var vinteren hård, kold og mørk, og derfor længtes man efter foråret. Hønen blev et tegn på forår, når hønsene igen begyndte at lægge mange æg. Derfor blev ægget i høj grad den fast del af forårets fester herunder i Påsken. Påskekyllingen, der bryder ud af ægget, bliver tænkt som et billede på Jesus genopstandelse, som fandt sted på Påskedag, og derfor er kyllingen blevet et uundgåeligt symbol for Påsken.

Boligindretning om foråret

Søger du anden farverig brugskunst eller pynt til hjemmet, så du kan få det til at emme af forår, liv og glæde. Især vores udvalg af kunstige blomster, vil måske vække din interesse, og derudover også kunne stå smukt som bordpynt på dit påskebord.