FRI FRAGT VED KØB OVER KR. 500,-
HURTIG LEVERING
UNIKT SORTIMENT
KUNDESERVICE +45 66 22 24 12

Julekugler

Varer 1-48 af 557

Faldende orden
Side
pr. side

Julekugler skaber personlighed

Der er noget helt særligt og nærmest helt magiskdragende ved julekugler. Måden de fanger lyster, og nogle med den smukkeste refleksion, af juletræets lys. Mange mennesker vil måske endda slet ikke kunne forestille sig, at pynte et juletræ uden de henrivende glaskugler.
Langt inden glaskuglerne blev en realitet, pyntede man oftest juletræet med noget spiseligt. I 1700-tallets Tyskland og senere hen i Danmark, udsmykkede man nemlig juletræet med forgyldte æbler eller kartofler.
Hos Juleeventyr.com, fører vi hverken frugt eller grøntsager, men til gengæld har vi et bredt udvalg af glas- og plastikkugler, som vi i sandlighed mener hører julen til.

Julekuglen er en tysk opfindelse

Først i omkring 1890’ernes Danmark, havde julekuglerne vundet indpas blandt juletræets pynt. Der var ikke kun tale om de runde glaskugler, men også alverdens typer af glaspynt importeret fra Tyskland. Glaspynten forstillede ofte noget, man normalt ikke forbinder med jul. Eksempelvis hyldede man gerne samfundets teknologiske fremskridt, eller noget man havde særlig kær på ens juletræ. Derfor var det ikke unormalt, at symboler for disse prydede træet i form af glasfigurer.
I den sydøsttyske by Lauscha fandtes flere glasfabrikker, som siden 1600-tallet bl.a. havde været kendt for at fremstille glasøjne. Allerede i 1597 begyndte flere af byens glasfabrikanter at producerer runde og helt enkle glaskugler.
Først da den amerikanske butiksejer Frank Woolworth besøgte den tyske by, og tog et parti julekugler med hjem, og introducerede dem til de amerikanske forbrugere, begyndte udbredelsen af den runde glaspynt.
Omkring 1890, var salget af julekugler steget til hele 25 mio. dollars alene i Woolworths butikker.

Stemningsfulde glaskugler

Selvom julekuglen efterhånden har rigtig mange år på bagen, så findes den dog også i dag i mange forskellige afskygninger og nyfortolkninger.
Hos Juleeventyr.com elsker vi netop, at julekugler og glaspynt findes i nærmest alle tænkelige størrelser, former, faconer og kvaliteter. Du finder her på shoppen både den klassiske ensfarvede glaskugler og de smukt mundblæste og håndbemalede, som er formgivet som eksempelvis dyr, biler eller julemænd. Altså Julepynt fremstillet på samme måde, som man også gjorde det for mere end 100 år siden.
Du finder også moderne fortolkninger, i tråd med de generelle indretningstendenser, såsom: særlige farver, strukturer eller materialer.

Skab nye juleminder

Din julepynt indeholder meget mere end blot materialet de er udformet i. Hele familiens julehistorie og minder, ligger i den julepynt, som i udvælger til at udsmykke jeres hjem.
Julepynt giver associationer til både barndommen eller konkrete juleaftner i familiens skød. Ønsker du at jeres julepynt skal gå i arv fra generation til generation, så køb gerne glaspynt i høj kvalitet.
Mundblæste glaskugler, som er smukt dekoreret i hånden, er ikke kun flotte, men også en type pynt, der nemt kan gå i arv, uden at de bliver grimmere med tiden. Overvej derfor at udvælge din julepynt nøje, så du finder netop de stykker, som betyder noget for dig og din familie. Gammelt julepynt af høj kvalitet, er i dag i høj krus, og efterspørgslen gør, at det kan være en yderst indbringende forretning, at passe særligt godt på familiens julepynt.
Her på Juleeventyr.com shoppen, finder du kvalitets glaspynt fra det Østrigske glaspusteri Hanco Glasbläseri, men også fra tyske Glasbläseri Thüringer Weihnacht.

Julekugler er også plasticfantastic

Har du husdyr eller mindre børn, kan du måske godt have dine bekymringer, omkring det lidt dyrere håndproducerede glaspynt, der liggere i den højere ende af prislejet. Når du pynter op, vil det derfor være tilrådeligt at hænge det finere pynt i en højde, hvor de små pilfingre ikke kan nå, og så nøjes med julekugler af plastik i den tilgængelige højde. Du finder selvfølgelig også et bredt udvalg af plastikjulekugler, som er perfekte til netop dette formål.