FRI FRAGT VED KØB OVER KR. 500,-
HURTIG LEVERING
UNIKT SORTIMENT
KUNDESERVICE +45 66 22 24 12

Julepynt til juletræ

Varer 1-48 af 204

Faldende orden
Side
pr. side

Juletræspynt

Juletræet er uden tvivl den nok mest udbredte juletradition i Danmark. For de fleste vil en juleaften uden juletræ være stærkt utænkeligt, og ikke virke helt rigtig.

Hvert år sælges der cirka 1 mio. juletræer i Danmark med det formål, at pryde de danske stuer, virksomheder, butikker m.v. Alle disse smukke træer har selvfølgelig fortjent at blive smukt dekoreret med julepynt, mindst ligeså yndigt.

I denne kategori finder du det mest almindelige udstyr, som du har brug for, når du skal opstille dit træ i stuen derhjemme.

Juletræspynt til det traditionsrige træ

Traditionen om juletræet, har vi som så mange andre juletraditioner adopteret direkte fra vores sydlige naboer i Tyskland. Oprindelsen stammer helt tilbage fra 1500-tallets Bern, Freiburg og Strasbourg.

Både i Ase-troen og i Kristendommen, har træet haft en stor symbolsk betydning bl.a. Livets træ fra Edens have og senere hen anså man stedsegrønne træer som et tegn på det evige liv.

I Danmark, kom traditionen først til landet i 1800-tallet. I begyndelsen var det hovedsageligt dansk/tyske familier, der tog skikken til sig, mens man i almindelighed anså et træ inde i huset som et tosset påfund.

Skikken med juletræet holder dog, her flere hundrede år senere, ved og meget af det juletræspynt vi hænger på træet i dag, referere, efterkommer eller stammer direkte fra pyntetraditioner, der går flere hundrede år tilbage.

Juletræet med sin glans

Familiens jagt på det helt rigtig juletræ, er i dag for mange mennesker et helt særligt højdepunkt i julen. Når træet er fældet eller blot afhentet hos juletræssælgeren, så er det tid at stille det op, i en passende juletræsfod og få det placeret helt perfekt i hjemmet.

Hvordan og hvornår træet pyntes, er meget forskelligt, og beror ofte på den enkelte families traditioner. Man kommer dog ikke udenom, at det med sikkerhed skal pyntes.

Nostalgisk eller moderne juletræspynt?

Vi synes at et juletræ bør være så personligt som muligt, så man ikke er i tvivl, om at dette juletræ selvfølgelig tilhører jeres familie. Vores sortiment i juletræspynt favner derfor også meget bredt, så du kan finde dét julepynt, der afspejler jeres familie bedst muligt.

Måske er I, mest til det nostalgiske og traditionsrige juletræspynt, som mundblæste og håndmalede glaskugler, flagguirlande og levende hvide lys. I er muligvis den mere moderne familie, der følger tidens indretningstendenser nøje, og dertil også alle juletendenserne, der varierer år for år; I må derfor eje det lidt eksklusive julepynt med velour smukt kombineret med nordisk julepynt i træ.
Kun fantasien sætter grænser for, hvordan din families juletræ skal se ud.

Topstjernen er obligatorisk juletræspynt

Juletræet kan og bør pyntes med de ornamenter, lys og meget andet, som I bedst kan lide. Dog er der nok ét enkelt stykke juletræspynt, som de fleste danskere ikke mener kan være anderledes – nemlig kronen på værket, topstjernen.

Topstjernen er af stor symbolsk betydning. Tænker du over symbolikken, når du sætter stjernen på toppen af dit juletræ?

I den kristne kultur fejrer vi i julen Jesu fødsel, og stjernen på toppen af træet skal symbolisere Betlehemsstjernen, der lyste over den stald, hvor hans fødslen fandt sted, og ledte derved de tre vise mænd (Trekonger) dertil.